top of page

Espanya no vol que tanquem TV3

Equip Editorial d'Unitat per la Independència

24 d’abr. de 2022

A dos dies de la nostra proposta d'iniciativa legislativa popular es voti a la mesa del parlament de Catalunya, volem aclarir unes quantes qüestions.Des del dia 13 d'abril, dia de la presentació de la nostra proposta, hem rebut una sèrie de crítiques interessades exposant que li fèiem un favor a Vox i Ciutadans demanant el tancament de TV3 i el cessament del consell executiu de la CCMA. I no només això no és cert, sinó que la realitat és totalment la contraria. Que aquests dos partits hagin crescut, hagin tingut la difusió i publicitat necessària per fer ho és en gran part responsabilitat de la nostra corporació de mitjans. Donant quota de pantalla a les dues forces polítiques, a Ciutadans en detriment a una altra força política amb igual número de diputats independentistes, al seu començament, i a Vox quan encara no tenia representació parlamentària.

El fet que demostra això, és el que després de molts anys amb el seu discurs de que TV3 adoctrinava, i en comptades ocasions l’escenificació portada a terme per part d'alguns dels seus diputats, tant a Catalunya com a Madrid, mai cap de les dues forces polítiques ni qualsevol altra constitucionalista o unionista, ha presentat cap document o proposta seriosa per tancar la Televisió de Catalunya.

Per tant, com resposta a aquells crítics que ens acusen d'alinear-nos amb aquests partits exposem:

Que, avui en dia alinear-se amb Vox o Ciutadans és estar en contra de la ILP presentada al parlament per membres d'Unitat per la Independència, i que a tots els partits amb representació parlamentària ja els hi va bé com està. Tots tenen la quota de pantalla desitjada i el seu espai electoral per llei. Són els primers interessats en no modificar absolutament res de la llei de mitjans de la CCMA.

També exposar la ''sorpresa'' que ens produeix el silenci mediàtic que ha rebut la proposta. Exposem amb cometes, perquè som plenament conscients que a part dels interessos particulars de cada mitjà de comunicació, s'ha produït un cas de corporativisme nu i cru al món periodístic, que amb l'excusa de que no es pot tancar un mitjà de comunicació, s'ha sentit al·ludit amb la ILP.

Per això volem exposar que no parlem de tancar un mitjà de comunicació per una línia editorial o política, volem tancar un aparell de propaganda política, un aparell finançat amb diners públics i que ostenta el nom de Televisió pública de Catalunya. Un aparell que ha incomplert tots els principis i objectius de la seva fundació i que genera un cost econòmic molt alt a la ciutadania de Catalunya.

I volem reiterar i insistir, en el fet que tots aquells que vulguin continuar amb la CCMA amb les condicions actuals són i seran partícips col·laboradors d'aquesta falsa Televisió pública de Catalunya que tenim, exactament com qualsevol dels còmplices que la mantenen, tots els partís polítics amb representació parlamentària.

bottom of page