MANIFEST

UNITAT per la INDEPENDÈNCIA és una associació creada per independentistes, que té l’objectiu de fiscalitzar i redreçar les accions que duen a terme els actors polítics  de  l’independentisme,  per tal  d’aconseguir la independència de Catalunya al més aviat possible i construir l’Estat Independent en forma de república.

 

Així, exhaurits els terminis promesos pels diferents governs (Mas, Puigdemont i Torra), legitimats per una majoria absoluta al Parlament de Catalunya i vista la seva manca d’accions concretes per a assolir l’alliberament nacional del nostre país, volem aportar al debat públic un conjunt de propostes que -considerem- ens menaran directament a la nostra llibertat com a poble.

 

Aquestes propostes es basen exclusivament en la “unitat d’acció” en tots els projectes que d’ara endavant es postulin com alternatives polítiques viables per a la consecució de resultats.

 

Per tant, creiem que la via per assolir aquest objectiu és:

 

1.- Una proposta política o grup d’electors que es presenti mitjançant un procés obert de primàries, on s’hi  pugui presentar i pugui  votar qualsevol ciutadà català amb dret a vot a Catalunya; i que especifiqui clarament en el seu full de ruta que la seva prioritat és la materialització de la Independència de Catalunya per la via unilateral.

 

2.-  Una associació de la societat civil que es vehiculi com l'actor principal i fiscalitzador d'aquests processos de primàries i que tots els candidats es presentin sota la marca i reglament establert  per l’associació.

 

3.- Aquesta proposta política té com a eix fonamental i sense possibilitat d’esmenes els següents punts:

I) La  Declaració Unilateral d’Independència (DUI), després d’haver guanyat un altre cop a les urnes i sent majoria absoluta en escons;  

 

II) L’excarceració dels presos i el retorn dels exiliats, que suposa la primera mesura a prendre pel nou govern català, com a exercici factual de la independència declarada;

 

III) La negació absoluta a qualsevol proposta de negociació amb l’Estat espanyol, atès que el tracte rebut no mereix cap retorn a una possibilitat d’entesa amb rebaixes. En tot cas, només cal debatre la divisió dels actius i dels passius i prou;

 

IV) La no acceptació d’un referèndum acordat, com a solució al conflicte, perquè ha estat descartat per La Moncloa -tant si hi ha un govern de dretes com si n’hi ha un d’esquerres-, i perquè hem d’obeir el mandat del poble del referèndum de l’1 d’octubre;

 

V) La renúncia explícita a la marca de partit i, com a conseqüència, que qualsevol membre que es presenti ho faci a títol individual i exclusivament personal.

 

4.- En el supòsit que els actors polítics i les associacions polítiques ignorin i no satisfacin les nostres propostes, ens comprometem a intentar crear les eines necessàries, per tal que els electors independentistes que estiguin d’acord amb la nostra proposta puguin votar una proposta electoral valenta, ferma i coherent.

 

Independència o extinció. Ara és l’hora, catalans!

 

Barcelona, catorze de novembre de dos mil divuit