top of page

MANIFEST

A uxi, treballem per a fer la independència de Catalunya des de l’optimisme testarrut, des de la idea que les coses sí, poden canviar, els petits gestos, les petites accions del dia a dia d'acord amb la coherència, eixir del marc mental actual exhaurit, sortir de l’atròfia imaginativa. La memòria la tenim present, només cal activar-la.
L’aprenentatge es produeix a partir de l’emoció, de la il·lusió compartida, del sentir col·lectiu, connectar amb l’emoció viscuda, tornar a generar experiències que ens facin vibrar com a poble que vol el mateix objectiu. El vincle hi és, som
pertinença.


A uxi, ens basem en l’auto organització, les persones ens apoderem en el nostre lideratge, sabem on anem, què volem i com ho volem, som qui porta el timó dels nostres destins, dels nostres propòsits, defugim de condicionants externs que vulguin dirigir-nos a altres atzars.
Compartim amb
fermesa un somni,-la construcció de l’estat català-, i per a fer-lo realitat de forma conjunta, ho fem contribuint a la satisfacció i a la felicitat de totes les persones que com tu, ens vulguis acompanyar.


A uxi, entenem que cada persona és una unitat, que cada grup humà és una petita comunitat, que la xarxa es comença a teixir en cada una de les unitats comunitàries, són les transformacions personals, -que no uniformadores-, les que donen pas a les col·lectives i socials.
Ens valem de la intel·ligència col·lectiva per als reptes que tota comesa ambiciosa requereix, l’autodeterminació de la nació catalana, i la bastirem amb, voluntat, lleialtat, compromís. Generositat, flexibilitat, humiliat. I a partir d’aquí, construïm, construeixes,
comunitat.


A uxi, tenim la certesa que la confiança és la clau per a emprendre col·lectivament les fites, ser lliures és la nostra, la vostra elecció. La base de qualsevol relació humana, la confiança, es demostra amb l’exemple que es manifesta a partir dels seus valors, mantenir una relació d’excel·lència basada en la confiança, serà clau per resoldre els dubtes, conflictes, aliances i acords que apareguin.
Volem practicar activa i solidàriament
el suport mutu.


A uxi, volem salvaguardar el nostre patrimoni cultural com a part indissociable de la nostra essència, del que ens identifica, del que ens uneix, del que ens distingeix com a nació, la llengua; i no és discutible. La volem amb totes les seves meravelloses diversitats, ens agrada lo nostre, és a la nostra quotidianitat i en fem orgull.
L’empremta de l’herència ens avala, la tenim gravada a pell, som oberts a les versions necessàries del pas del temps, tradicions que es reediten des de la creativitat, el saber popular i l’acció intergeneracional. Ho farem, ho faràs, amb l’empenta i l’energia que comparteix la bona gent de les contrades de la nostra terra.


A uxi, la participació ets tu, la teva incidència es veurà reflectida en les teves accions, aquestes sumaran en el tot per aconseguir l’emancipació de la nostra terra, som subjectes de ple dret, totes les identitats aporten, sense quotes, som de fer les coses barrejades amb entusiasme, força, coratge. Ens necessitem, et necessitem. Ja ens hem demostrat que ho podem fer, que ho hem fet, que ho seguirem fent.


A uxi, tenim clar que en el sistema social tothom hi té cabuda, tu també. Tenim clar que l’economia és el fonament per la creació del nou estatus com a país, hem trobat l’escletxa per a fer-ho possible i ho farem amb tu. Tenim clar que volem contribuir als espais de producció, de rendiment, de benefici, creiem en els espais del possible. Tenim clar que volem contribuir al dret de tenir les necessitats satisfetes, no tenim deutes, és fàcil fer la feina, fem-la.


El poble català és capdavanter de mena, li agrada pencar i ho fa amb intencionalitat, passió, desinhibició; tu ets poble, nació, estat, ets uxi.

 


El món es creu el que veu, tenim l’obligació de fer, queda’t i descobreix que hi ha desprès de la llibertat.

bottom of page