top of page
Search

Presentació del acte del 31 d'Octubre.

UXI i com arribar a la Independència.

Quan vàrem crear Unitat per la Independència l’idea bàsica del nostre projecte era oferir un espai diferent de tot el moviment independentista, de tot el fet fins a aquest moment.

Un espai que ens permetés la crítica d' allò que crèiem que no beneficia al moviment independentista i al seu objectiu, que evidentment és la Independència dels Països Catalans, i que tantmateix, fós un lloc on sumar esforços i treballar per crear l’escenari adient per assolir el nostre objectiu.

Si veiem i analitzem la situació actual i el camí recorregut, ens trobem amb una classe política cada dia més distanciada de les demandes del poble i molt més pendent d’intentar mantenir l’estatus polític i econòmic a base de guanyar eleccions i fer intents de diàleg i apropament a Espanya. Quelcom que el país veí rebutja una i altra vegada perquè els té sotmesos i no els necessita.

Què creiem que hem de fer nosaltres i quin ha de ser el nostre paper a partir d’ara?

La nostra feina l’encabim a tres línies d’actuació.

La primera i més important és tornar a apoderar al poble.

La segona és una línia executòria, crear tot allò que pensem i sabem indispensable per poder executar la Independència de forma real i irreversible per l’estat Espanyol.

I la tercera és fiscalitzar la política catalana, incidir i actuar en tot allò que ens pugui ser útil per accelerar el procés i mantenir un sentit crític contundent amb tot allò que produeixi desacceleració amb el camí a continuar.

Com es fa tot això?

Amb eines, amb treball i amb compromís de tots plegats.

Les primeres eines que vam crear per dur a terme la nostra primera línia d’actuació, van ser de primer la web, i després la nostra APP amb els Cu-xis, que ja us explicarà el nostre company/a amb detall el seu funcionament pràctic. Amb això hem creat un canal de comunicació ràpid i eficaç on la gent sempre estigui Intercomunicada sense incidències externes. La rapidesa i el factor sorpresa sovint són fonamentals per a l’efectivitat de qualsevol acció duta a terme. Podem fer coses com a individus, i si sumen individus, podem fer coses molt grans i difícils d’aturar. La clau de les victòries és sempre l’apoderament popular.

La segona és la línia executòria. Aquí encetem un treball concret d' eines fonamentals de país. Per a ser un país independent és necessari tenir allò que et permet exercir com a país , de què parlem? Doncs parlem de poder econòmic, de poder de comunicació i de poder de serveis bàsics i mínims per a donar seguretat a la seva ciutadania.

Això bàsicament s’assoleix amb mitjans econòmics propis i per això la importància de la FED. El banc és la primera pedra de la construcció que ens permetrà assolir totes les altres eines de país. Evidentment això no es pot fer des de les institucions fiscalitzades per l’estat i amb diners públics, però si es pot fer des de l’àmbit privat, perquè ningú ens pot prohibir de crear el nostre teixit empresarial i popular independentista dins l' àmbit privat. Què fem? Fem tot un estat paral·lel real i tangible al marge de les institucions que posarem al servei del país una vegada assolida la Independència. Assolim primer la independència econòmica, això ens permetrà de continuar creant uns canals de comunicació, TV , Premsa, telefonia , energètiques , assegurances etc. Un Ibex35 Català i independentista. Som molts els disposats a invertir en el nostre país, només cal veure com funcionen les caixes de solidaritat, les maratons a tv3 , i les donacions a qualsevol projecte de país. Som un poble que té aquesta avantatge, amb totes les classes econòmiques disposades a apostar per les millores de la seva nació. Sumem esforços i fem-ho. Això també ens permet aglutinar la gent necessària amb un compromís ferm amb la seva petita aportació per,arribat el moment final, plantejar una alternativa política sòlida, amb un poder real d’autonomia econòmica, i sense dependre de subvencions ni bancs associats a l' unionisme i a l 'Ibex35, i que podrà oferir un país gairebé construït pels seus votants i per la majoria independentista.

I per darrera i tercera línia esmentada abans, la fiscalització i crítica a la política, aquí podríem encabir el nostre suport explícit als projectes polítics independentistes unilateralistes, plantejats des de la radicalitat democràtica i amb processos participatius oberts i transparents, sense cap incidència dels partits actuals. Sempre hem dit que, totes les nostres eines, estaran a disposició d’aquests projectes, una vegada comprovat que mantenen l’essència democràtica del nostre plantejament polític.

En aquesta última línia d’actuació, aniria la presentació de la ILP per declarar la independència que va refusar la mesa del Parlament, i algunes accions que tenim al calaix preparades per quan arribi el moment adient, així com la nostra línia crítica, inamovible i persistent, amb les accions polítiques portades a terme pel nostre govern, suposadament, independentista..

Aquesta és la nostra proposta, que oferim a tothom que cregui que es vàlida per assolir el que tots desitgem. El poble és qui té el poder real, perquè sense la unitat popular, res del que pretenem, serà possible .

Gràcies a tots.


Carles Santacruz.


293 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page