top of page
Search

Colonialisme opinió 2

Updated: Aug 16, 2019

Més d'un cop m'he preguntat el perquè els catalans continuem colonitzats, després del trencament quasi total del sistema colonial castellà, els catalans encara continuem essent súbdits, amb una terra espoliada, intervinguda culturalment, amb l'objectiu d'aconseguir la nostre assimilació.

Em pregunto, si ha estat el resultat d'una repressió continuada en el temps, si ens ha convertit en dòcils ciutadans i condicionats a preocupar-se exclusivament de la pròpia subsistència, sense esma per influir en la pròpia comunitat com a poble diferenciat del colonitzador?.

Potser ha estat la defensa d'unes lluites socials globalitzades mancades de caràcter propi, menystenint el propi fet nacional?.

Ha estat una classe benestant, successora dels vencedors del resultat desastrós del 1714?.

Potser han estat totes dues, partidisme social, interessos hereditaris.

Ara bé estic convençut, que si volem ser lliures en una terra lliure, hem d'anar plegats per aconseguir el nostre objectiu, deixar per a més endavant els partidismes. Un cop instaurada la independència, definirem el model que marcarà el caràcter social del nostre poble. Els usufructuaris de la franquícia d'estat, la classe benestant, haurien de fer un pas cap al segle XXI i mirar d'incorporar-se a l'actual realitat nacional, i deixar de ser una sucursal d'espoli al servei de l'Estat.

Adzer Dayan

134 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page