top of page
Search

Coses de l'idioma 

Updated: Jul 15, 2019

Sovint ens regalem les orelles amb la frase :doncs jo no tinc cap problema a l'hora de parlar amb la gent, cap ni un, la majoria de nosaltres, no ens sàpiga greu no som o no volem ser conscients del que diem tant a la lleugera, sense pensar, com fem la majoria de vegades, degut a la vida tant accelerada que portem avui dia. Doncs ens arriba a modelar l’art del pensament.

Aquesta resposta de no tinc problemes amb l’idioma segurament és deguda a que d'una manera natural, per no definir-la de submisa, canviem de idioma i ens posem a la servidumbre del nostre interlocutor, aquest estadi es l’antesala de l’aniquilació de la pròpia llengua.

Ara be la persona que podríem definir com valenta, que no es el meu propòsit, dons definiríem de covards a la resta i no es el cas.

Qui utilitzat la seua parla d’una manera natural, adquireix un coneixement extraordinari de la realitat que l’envolta, no solament del tema lingüístic, sinó de com està situada la seva realitat vital amb respecte dels altres col·lectius socials.

Miquel Pérez.

48 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page