top of page
Search

El Groc al punt de mira 

Estem en guerra, frase utilitzada entre militants independentistes.

Les forces de defensa vetllen, com a norma, el seu personal, tant per interès general com del propi combatent.

Les forces armades, des del desenvolupament de la guerra moderna, han utilitzat el color caqui, el camuflatge és essencial, colors diferents segons l’entorn on s’ha combatre, teixits pixel.lats i dissenys diferents pensats per a fer el màxim possible, invisible la tropa, als ulls de qui han de combatre.

La guerra pacífica i contradictòria del moviment independentista, contrasta amb la que compta el nostre contrincant, doncs utilitza tots els mitjans disponibles inclòs el camuflatge, adoptant vestimenta civil en cas necessari.

Darrerament, sembla ser que volem millorar, correus electrònics encriptats, mesures destinades protegir actes i estratègies.

Ara bé, tot aquest tema no encaixa amb l’ús indiscriminat del groc, el groguisme s'ha convertit en un mal son, el groc ho ha inundat tot fins al punt de ridiculitzar l'independentisme.

Sabem, a contra cor, que la lluita tindrà una llarga durada en el temps que ens toca viure. La introducció del groc per denunciar presoners polítics, ha facilitat l'abús desmesurat, caient de quatre potes en un greu error, fa malpensar, el fet d'adoptar la simbologia del groc per fer activisme polític, tirant per terra l'efecte de l'anonimat reivindicatiu generalitzat, d'un poble que ha arribat a mobilitzar més de la meitat de la seva població en pro de la independència.

Aquest comportament sectari, trenca l’encant del camuflatge natural de la mateixa multitud, sumant i tot, els no motivats políticament.

Aszer Dayan


140 views3 comments

Recent Posts

See All
bottom of page