top of page
Search

LA FED Reserva Federal dels Països CatalansFa uns mesos uns amics em van convidar a participar en l´ Associació Unitat per la Independència. Aviat vaig copsar que era una iniciativa amb un projecte real : FER.

Fer què: Doncs la independència de Catalunya de forma unilateral , l' única possible, actuant com un vincle d´ unió amb tothom que pensés igual.

Com a primer pas es va presentat l´ ILP al Parlament, impecable segons els serveis Jurídics per deixar en evidència la incongruència de la classe política actual. No la van acceptar, per tant demostrada.

El segon punt del full de ruta d´Unitat, Uxi era la fundació d´un banc català independentista.

Aquí sí que se´m van obrir uns ulls com unes taronges.

Això va en sèrio? pregunto.

I tant!! Recordo el batec del cor a cent per hora, davant la possibilitat real que sí, que la independència de Catalunya podia ser veritat perquè realment hi ha gent disposada amb professionalitat , coneixements i assumpció de riscos a fer-la possible.

No es pot portar a terme un projecte si no hi ha un coixí econòmic.

Es necessitaran mitjans de comunicació amb informatius i canals culturals i de lleure infantils i juvenils , perquè ara la llengua catalana està desapareguda. És residual. No podem esperar més. Es necessiten diners per no acabar socumbint i per, després, quan arribi el moment de la independència el nostre govern en tingui per atendre des del primer minut les necessitats bàsiques dels catalans. Ha de poder pagar funcionaris i pensions. Les empreses han de tenir un marc d´ actuació que els permeti continuar treballant tot i l´ embestida de l´estat espanyol, que hi serà.

A mida que anava coneixent el projecte, d una professionalitat i solidesa poc comú, a hores d´ara a Catalunya, me l´ he fet meu.

La pregunta que no gosava fer però sí….Com garantim que no serà un banc més?

Doncs per la seva estructura: 60% petits accionistes i la resta gran capital . El 60% mana. I sobretot perquè es crea una fundació que gestionarà els diners. La idea és que sigui l´embrió del banc central de l´ Estat de Catalunya.

Reunions, aprenentatges. Videoconferència amb els gestors de la City. Un somni que deixa de ser-ho. Un projecte que ja s´ ha posat en marxa. Sentiment i racionalitat. Catalunya independent a punt per gestionar les necessitats vitals i emocionals dels catalans.

Important : La zona d´ implementació inclou els Països Catalans actualment en territori espanyol i francès .

Això va de debò

492 views10 comments

Recent Posts

See All
bottom of page