top of page
Search

Lleis Franquistes

La sotragada que ha suposat l´acord entre PSC i Cat a la Diputació de Barcelona ha fet que aquests organismes hagin entrat en el debat polític.

Fins ara no s´havia parlat del que són les diputacions , quins objectius tenen i qui les finança. En resum, quin PODER tenen.

• <<Són organismes administratius espanyols, fundats a mitjans del segle XIX que controlen els ajuntaments amb lleis espanyoles i diners espanyols. Quan els ajuntaments han estat completament desbordats per la crisi econòmica, les diputacions tenien diners espanyols , per això mai s´han mullat a favor de la independència tot i que el 2017 i fins ara , han estat controlades pels partits dits “independentistes>>. Economia - Política - 07/07/2017

Mercè Conesa: «Les diputacions catalanes continuarem al costat del Govern per a la modernització del sistema fiscal català»

Declaració de principis que demostra l'estafa que s´estava perpetrant i i que continua, fent veure que es fa una cosa, quan realment s´està fent el contrari.

Les diputacions van fer la seva feina durant la monarquia , les dictadures , la república i la democràcia. Ningú les dissol, avalades per la Llei de Règim local que regula les actuacions dels Ajuntaments.

Una LLei de Règim Local, la vigència de la qual, i la necessitat de canviar o al menys debatre , no es contempla mai en els programes electorals de cap partit, ni en eleccions autonòmiques ni municipals.

Es heretada del franquisme, amb la diferència que en temps de la dictadura, l´alcalde i els “concejales" els nomenava el Governador Civil de la província, i ara són el.legits en llistes tancades que s´han de votar en bloc, tot i que només te n´agradi un o dos dels que es presenten.

LListes amb individus que, moltes vegades, negocien favors a canvi de prestar-se a posar el seu nom sense possibilitats de sortir elegits. Els casos de corrupció, i amiguisme, són possibles perquè les actuacions dels electes estan regulades, per la mateixa llei que ho permetia durant la dictadura . Molts alcaldes que van ser escollits a les primeres legislatures, eren el mateixos que, anteriorment, havien estat nomentats pel Governador Civil. Van trigar mig dia a adaptar-se a la nova situació.

Es pot canviar l´alcalde cada 4 anys, peró n´hi ha que en fa quaranta que duren. En pobles, viles i ciutats on el pressupost municipal és folgat, perquè cobren Ibis i IAES elevats, a l´acollir inversions supramunicipals al terme, l´alcalde té el càrrec assegurat, sense necessitat de corrupció demostrable. Equipaments siguin o no necessaris, compren vots. Per això la inexistència de cap mena de debat sobre la llei de Règim Local.

Ara s´ha posat de moda els Pressupostos participatius, principalment adreçats al jovent i que simplement, són una manera de salvar l´expedient , i s´ensenya als infants el que és la democràcia portant-los al Parlament, i muntant una espècie de performance per ensenyar-los molt, superficialment, com funciona el sistema parlamentari.

Mentre continuem governant-nos amb lleis heretades dels franquisme tunejades , se´ls està fent passar garsa per perdiu, i se´ls està fent mal.

La mentalitat i manera de fer de l´actual estament polític i fàctic català, és espanyol.

És la causa de les mentides del 10 i el 27 Octubre 2017.

Independència?, quina por! Canviar, adaptar-nos a prendre decisions que impliquin responsabilitats, fer lleis noves pròpies d´un país nou…. No ens compliquem la vida…..Si ja estem bé, només ens cal un millor finançament!

Els tancs espanyols van ser l´excusa, i va fer forat. Necessitem la DUI per fer un NOU país. No un país nou. Podrem començar amb el Dret Civil Català, que ni advocats, jutges, notaris no apliquen. Potser ni saben que existeix. Millor. Guardem-lo i ja l´adaptarem als nous temps, quan siguem amos de les nostres decisions . Encara el destruirien.


131 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page